Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

  کانال تلگرام اهل ولاء کانال تلگرام اهل ولاء اینستاگرام اهل ولاء


شنبه ۳ آذر
۱۴۰۳

21. جمادي‌الاول 1446


23. نوامبر 2024






پیشگفتار و مقدمه
تالیفات استاد - کتاب کرشمه حسن
فهرست مطلب
پیشگفتار و مقدمه
صفحه 2
تمامی صفحات

 

پیشگفتار

آنچه در این نوشتار آمده، خلاصه‌ای از ده گفتار است که در دهه‌ی نخست عاشورای سال ۱۳۸۵ شمسی، از شبکه‌ی چهارم سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد. با توجّه به استقبال مخاطبان از مباحث پخش شده، به نظر رسید نگارش و نشر چکیده‌ی مطالب گفتارهای مزبور نیز بتواند برای علاقمندان به شناخت و درس‌آموزی از نهضت اباعبدالله علیه‌السّلام سودمند واقع شود. بر خود واجب می‏دانم از عزیزانی که در آماده سازی این اثر برای نشر، متقبّل زحماتی شدند، سپاسگزاری نمایم.
امید که این مختصر مورد قبول درگاه حسینی قرار گرفته و برای مطالعه ‌کنندگان عزیز مفید واقع شود. 

مهدی طیّب



 

 


 



مقدّمه

در مقدّمه‌ی بحث، اشاره به چند نکته ضروری به نظر می‌رسد.

نخست اینکه: حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السّلام امامند. امام شخصیتّی است که پیشاپیش حرکت می‌کند و دیگران باید در پی ایشان، مسیر آن حضرت را طی کنند. شیعه یعنی کسی که در پی امام خویش می‌رود و او را مشایعت می‌کند.

نکته‌ی دوم: امام حسین علیه‌السّلام اُسوه‌‌اند. آن حضرت می‌فرمایند: فَلَکُم فیَّ اُسوَةٌ: در شخصیّت من، برای شما، الگویی برای تأسّی کردن است.  اُسوه یعنی کسی که دیگران باید از او الگو بگیرند و مانند او شوند؛ بنابراین شیعیان آن حضرت باید در زندگی خود از ایشان الگو بگیرند.

نکته‌ی سوم: عبارت کُلُّ یَومٍ عاشورا وَ کُلُّ ارضٍ کَربَلا:  هر روز عاشورا و هر سرزمین کربلاست؛ به این معناست که علاوه بر عشق ورزیدن به حضرت اباعبدالله علیه‌السّلام و سوگواری برای آن بزرگوار، باید از مکتب عاشورا درس آموخت و در حدّ توان خویش، حسینی زندگی کرد.
نکته‌ی چهارم: در حجّ عاشورایی، عرفات، معرفت نهضت عاشورا و منا، عشق به امام حسین علیه‌السّلام است؛ که این دو لازم و ملزوم یکدیگرند و هر یک بدون دیگری ناقص است.

نکته‌ی پنجم: مکتب عاشورا مبیّن حقیقت و تمامیّت اسلام، با توازن و تناسب الهی بین اجزای آن است؛ بنابراین نباید عاشورا را فقط در یک بُعد انقلابی، تاریخی، احساسی یا عرفانی خلاصه کرد. بُعد اخلاقی و عرفانی، یکی از ابعاد آموزه‌های واقعه‌ی عاشوراست که در این نوشتار، اشاراتی به آن خواهیم داشت.

نکته‌ی ششم: در عرصه‌ی اخلاق و عرفان، امام حسین علیه‌السّلام نقش راهنما و راهبر را بر عهده دارند. در عرصه‌ی علم اخلاق و عرفان نظری، حضرت اباعبدالله علیه‌السّلام مصباح الهدی و چراغ هدایت و در عرصه‌ی تربیت اخلاقی و عرفان عملی، سفینة‌النّجاة و کشتی نجات می‌باشند.

در این اثر، به اختصار، به ده درس از صدها درس عرفان و اخلاق که از مکتب عاشورا می‌توان آموخت، اشاره خواهیم کرد.

بازگشت به فهرست کتاب کرشمه حسن