Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

  کانال تلگرام اهل ولاء کانال تلگرام اهل ولاء اینستاگرام اهل ولاء


دوشنبه ۵ آذر
۱۴۰۳

23. جمادي‌الاول 1446


25. نوامبر 2024






کمیل بن زیاد

کمیل بن زیاد

یمن شهر آباد و متمدنی بود که در آخرین نقطه جنوب غربی شبه جزیره عربستان قرار داشت. این شهر از قدیم الایام حتی قبل از بعثت حضرت محمد(ص) به پیامبری، شهری آباد و بازار مهم تجاری اعراب بود که کالاهای خود را در طول ایام سال با سرزمین شام مبادله می کردند و تجارت اعراب بین، قبیله های اطراف حجاز و سرزمین مکه و قبایل یمن انجام می گرفت.

پس از جنگ تبوک بود که مردم یمن به اسلام گرویدند و پیامبر اکرم(ص)  "معاذبن جبل" را که یکی از یاران خود بود با نامه ای جهت تعلیم احکام اسلام نزد آنها فرستاد.

قبیله " نخع " یکی از قبایلی بود که در یمن می زیستند و کمیل از این قبیله بود. قبیله نخع پس از ظهور اسلام در مدینه، از اولین قبایلی بودند که به اسلام گرویدند و همواره یار و یاور پیامبر اکرم(ص) بودند.

پیامبر در خصوص خاندان نخع فرمود: "خدایا به دودمان نخع، برکت بده ".

" کمیل" در حدود هفت سال قبل از هجرت پیامبر به دنیا آمد و بعضی گفته اند که در سال دوازدهم هجری چشم به جهان گشود.

" زیادبن نهیک " پدر کمیل از مسلمانان و مؤمنین صدر اسلام به شمار می رفت و مردی پارسا بود  که با همسری مؤمن به خدا و رسول خدا زندگی می کرد.

کمیل در شرایط حساس صدر اسلام رشد کرد. زمانی که حضرت علی(ع) در یمن برای مردم سخنرانی نمود و آنان با سخنرانی حضرت، مسلمان شدند کمیل نیز در محضر علی(ع) اسلام را پذیرفت و از یاران واقعی آن حضرت گردید.

آنچه که کمیل را به درجه اخلاص رسانده بود ایمان واقعی او بود که وی را به دوستی علی(ع) کشانده و تا آخر عمر در جرگه دوستان با وفای حضرت قرار داده بود.

ارتباط کمیل با علی( ع) از آنجا شروع شد که علی(ع) به دستور پیامبر اکرم(ص) برای انجام مأموریتی قبل از حجة الوداع به یمن سفر نمود و در این سفر بود که کمیل مجذوب علی(ع)  گردید و از ایام جوانی تحت تعلیم و تربیت معنوی اسلام قرار گرفت و از شیعیان و معتقدان به خلافت و امامت امیرمؤمنان علی(ع) بعد از پیامبر(ص) گردید.

کمیل از اصحاب خاص و محرم اسرار علی(ص) بود و بعد از حضرت یکی از اصحاب راستین امام حسن(ع) بود و به عنوان یکی از پرچمداران شیعه به شمار می آمد.


» مدافع ولایت

کمیل از یاران خاصّ امام علی(علیه السلام) است که در تمام مراحل زندگی، از ولایت آن حضرت دفاع کرد، هنگامی که اعتراضات مردم کوفه به والی آن دیار و عملکرد عثمان زیاد شد، کمیل و عمرو بن زراره فرزند قیس نخعی جزو اولین کسانی بودند که پیشنهاد خلع عثمان و خلافت امام علی(علیه السلام) را مطرح کردند. آن دو، مردم را دور خود جمع کرده و در جمع آنها به سخنرانی پرداخته و گفتند:

« ای مردم، عثمان در حالی که حق و باطل را به خوبی از هم تشخیص می دهد، عمداً آن را پشت سر انداخته و نادیده گرفته است. اشخاص پست و ناشایست را بر جان و مال پاکان و صلحای شما مسلّط کرده و به آنها قدرت و حکومت داده است... »

کمیل بن زیاد نخعی یمانی از یاران امام علی و امام حسن (علیهما السلام) است. رجال شناسان او را به صفات «شجاع، زاهد و عابد» ستوده اند. وی از بزرگان تابعین و یکی از هشت عابد و زاهد معروف کوفه در زمان خود بود. از عبرتهای تاریخ این است که برادر او حارث بن زیاد شخصی آلوده و از یاران عبیدالله بود; کسی است که طفلان مسلم را برای گرفتن جایزه، به شهادت رساند. ...

--------------------------------------------------------

» لینک های مرتبط:
*کمیل کیست؟

* در فضایل کمیل بن زیاد

* بازسازی مقبره صحابی امیرالمومنین(ع)، کمیل بن زیاد نخعی

* موسسه قرآن و نهج البلاغه

 

افزودن نظر

هرگونه نظرات توهین آمیز و نسبتهای غیر مسلم احراز نشده و خلاف شرع حذف خواهد شد





کد امنیتی
بازنشانی