Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

  کانال تلگرام اهل ولاء کانال تلگرام اهل ولاء اینستاگرام اهل ولاء


چهارشنبه ۱۳ تیر
۱۴۰۳

26. ذي‌الحجه 1445


3. جولای 2024






سید عبدالاعلی سبزواری

سید عبدالاعلی سبزواری

ولادت: حدود ۱۳۲۹ق. محل ولادت: سبزوار وفات : حدود ۱۴۱۴ق. محل دفن : نجف   محل تحصیل: سبزوار، مشهد، نجف

اساتید: حضرات سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا محمد حسین نائینی ، آقا ضیا الدین عراقی ، محمد حسین غروی اصفهانی و....

استاد عرفان: آقا سید علی قاضی طباطبایی

تالیفات: مهذب الاحکام ( دوره کاملی از فقه استدلالی در ۳۰ جلد) تفسیر مواهب الرحمن ( در ۲۵ جلد) و....

ایشان یکی از علمای بزرگ نجف بود و به زهد و تقوا شهرت داشت . مدت پنجاه سال در رشته های مختلف اسلامی به تدریس پرداخت . به فقاهت شهرت داشت . اما محدث و مفسر و اصولی نیز بود . وی علاوه بر تحصیل علوم دینی به کسب معارف الهی و دست یابی به حقیقت ناب توحیدی همت گماشت . استاد سید محمد حسن قاضی در کتاب آیت الحق در مورد ایشان چنین می نویسد: او در سجده های طولانی بعد از نماز صبح ملتزم ذکر یونسی بود، ذکری که از علامات و بشارت هایی است که این جماعت {شاگردان قاضی } به وسیله آن از دیگران تمایز پیدا می کنند. من می دیدم که به رغم شب بیداری پی در پی و التزام شدید به آماده ساختن درس ها ملتزم حضور در اکثر اجتماعات است .

فروتنی ، بردباری ، سکوت و ذکر کثیر خداوند از ویژگی های او بود.حافظ قرآن بود و هفته ای یک بار قرآن را ختم می کرد .در صحبت کردن بسیار محتاط بود و در جواب سوال ها هم رعایت اختصار می کرد . هر شب در ساعت معینی به حرم مولی الموحدین علی علیه السلام مشرف می شد . به تهجد و نماز شب و نماز جعفر طیار و زیارت عاشورا ملتزم بود و بهترین احسان و هدیه برای اموات و ذوی الحقوق را چنین می دانست که به نیابت ایشان به زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برود و یا کسی را به نیابت برای زیارت بفرستد.

آخرین سال های عمر شریفش با حوادث خونین عراق و قیام مردم آن کشور مقابل حکومت بعثی مصادف بود . ایشان در این قیام رهبری و هدایت مردم را بر عهده داشت . پس از وفات ایشان حکام بعثی ارتباط تلفنی بیشتر شهرهای عراقی را با خارج قطع کردند .

حکومت نظامی شدیدی حکمفرماست شد پیکر مطهر ش را در منزل غسل دادند و پس از طواف در حرم امیرالمومنین علیه السلام با نظارت ماموران امنیتی در حالی که فقط پنج نفز از افراد نزدیک حضور داشتند، در مسجدی که سال ها آنجا نماز می خواند و درس می گفت به خاک سپردند.

 

افزودن نظر

هرگونه نظرات توهین آمیز و نسبتهای غیر مسلم احراز نشده و خلاف شرع حذف خواهد شد





کد امنیتی
بازنشانی